Homeopathie tijdens de bevalling

Als verloskundige en moeder weet ik welke impact een bevalling heeft op het leven van de aanstaande moeder. De eerste bevalling van een vrouw is één van de ijkpunten in haar leven. Later zal je je als moeder realiseren dat er een leven vóór en na de bevalling was. Vóór de bevalling ben je in verwachting van je kindje en na de bevalling ben je moeder geworden. Hiermee is de bevalling de metamorfose naar het moederschap.

Tijdens de bevalling komen er oerkrachten en emoties in je los waarvan je misschien nog niet wist dat deze in je schuilden. Een vrouw is tijdens een bevalling op haar sterkst en tegelijkertijd het meest kwetsbaar. Hierdoor kan een positieve bevallingservaring je laten groeien in je zelfvertrouwen, terwijl een negatieve ervaring je juist traumatisch kan beschadigen.

Goede voorbereiding, autonomie en een veilige omgeving met de mensen die jij vertrouwt zijn voorwaarden die kunnen bijdragen aan positieve bevallingservaring.
De bevalling is in principe een natuurlijk proces waarop je zo min mogelijk wilt ingrijpen. Toch kunnen er zich situaties voordoen waarbij je wel wilt bijsturen of ondersteunen. Homeopathie kan deze ondersteuning op natuurlijke wijze bieden. Denk hierbij aan onregelmatige weeën of angst en onrust tijdens de bevalling.

Heb je een eerdere negatieve bevallingservaring achter de rug dan kan een homeopathische behandeling je helpen om het vertrouwen terug te vinden. Ook na de bevalling zijn er homeopathische middelen die het herstel proces tijdens het kraambed kunnen versnellen. En voor de baby kan homeopathie een natuurlijke uitkomst bieden in geval van krampjes of spruw.

Wil je naast de reguliere afspraken bij je eigen verloskundige homeopathische ondersteuning tijdens je zwangerschap en/of baring, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.