Homeopathie

Homeopathie, voor wie?

Binnen de klassieke homeopathie kunnen zowel lichamelijke, emotionele als mentale klachten worden behandeld. Met alle klachten waarmee je naar een huisarts gaat, kun je dus ook bij een homeopaat terecht. Kort gezegd: homeopathie is er voor iedereen en iedereen is welkom in Praktijk Soestdijk!

Zwangerschap, bevalling en het jonge kind

De kennis en ervaring die Kristel in haar opleiding als verloskundige heeft opgedaan bleek een waardevolle aanvulling op de Klassieke Homeopathie. Praktijk Soestdijk is dan ook gespecialiseerd in het behandelen van klachten en problemen die zich voordoen bij moeder en kind, tijdens zwangerschap en in de verdere ontwikkeling. Onderstaande volgen een aantal voorbeelden van klachten die goed met homeopathie te behandelen zijn.

De zwangerschap is een mooie en bijzondere periode in het leven van de aanstaande moeder maar kan ook gepaard kan met vervelende klachten en ongemakken. Homeopathie kan een oplossing bieden bij onder andere (ochtend) misselijkheid, anemie (bloedarmoede), obstipatie, bekkeninstabiliteit of een hoge bloeddruk.

Rond de bevalling kan homeopathie ingezet worden  bij een niet vorderende ontsluiting, zwakke weeën of als mentale ondersteuning bij angsten.

In de kraamperiode is homeopathie effectief gebleken voor de behandeling van borstontsteking, genezing van hechtingen en littekens en als algehele ondersteuning bij het herstel van de jonge moeder.

Homeopathie kan in veel gevallen ondersteuning bieden tijdens de baby en eerste levensjaren van het jonge kind. Kinderen zijn over het algemeen vitaal en reageren daarom snel en positief op een homeopathische behandeling. Hierbij kan gedacht worden aan lichamelijke klachten zoals oorontstekingen, slaapproblemen of huidklachten. Maar ook problemen in de ontwikkeling of het gedrag van het jonge kind kunnen goed homeopathisch behandeld worden.

Holistische benadering

Een homeopaat kijkt altijd naar het geheel en zal naar de kern van het probleem gaan zoeken. Klachten staan meestal niet op zichzelf, maar zijn een signaal van het lichaam dat uit balans is geraakt. Hierbij richt een homeopathische behandeling zich dan niet op het onderdrukken van de klachten, maar op het herstellen van deze balans.

Natuurlijk

In de huidige tijd worden we als mens blootgesteld aan tal van factoren die je gezondheid beïnvloeden zoals: hoge werkdruk, tijdrovende (sociale) media, milieuverontreiniging en ongezonde voeding. Homeopathie zorgt hierbij op natuurlijke, zachtaardige en vooral duurzame wijze voor meer balans.