Praktijk

Op deze pagina treft u praktische informatie aan over de praktijk

Locatie praktijk en parkeren

De is gelegen in het Herenhuis aan de Parade, tegenover Paleis Soestdijk. De praktijk is gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg 18 in Baarn (Soestdijk).

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de parade. Rijdt hiertoe het terrein van de Parade op, houdt links aan en rij zo ver mogelijk door. De ruimte is op de begane grond, toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Er is een toilet en wachtruimte.

Het consult

Het eerste consult duurt maximaal 1,5 uur en is uitgebreider dan een consult bij een huisarts. Ik neem ruim de tijd voor het bespreken van de klachten. Binnen de homeopathie gaan we er vanuit dat elke verstoring in het lichaam een oorzaak heeft. Tijdens het consult gaan wij samen op zoek naar de achtergrond en oorzaak van de klachten. De gesprekken zijn daarom uitgebreid en persoonlijk, hierdoor krijg je zelf ook meer inzicht in het lichamelijke en emotionele verband van de klachten. Dit is verhelderend en wordt vaak als prettig ervaren. In overleg zullen we de behandelstrategie bespreken we maken daarna een afspraak voor een vervolg consult over 4 tot 6 weken. De vervolgconsulten duren ongeveer een halfuur tot drie kwartier.


Hoeveel consulten nodig zijn is afhankelijk van meerdere factoren, onder andere: de duur van de klacht, erfelijkheid, aard en stadium van een ziekte en de algemene conditie.

Na enkele consulten evalueren we of er voldoende vooruitgang is geboekt om door te gaan met de behandeling. Homeopathie kan niet alles genezen. In sommige situaties is het nodig om u door te verwijzen naar een andere geneesmethode.

Het kinderconsult

Tijdens een consult met kinderen of baby’s kijk ik naar het hele kind. Ik observeer veel; bijvoorbeeld hoe het kind aan het spelen is, ook praat ik uitgebreid met de ouders en stel ik specifieke vragen. Van welke voeding het kind houdt, hoe het slaapt en bijvoorbeeld of hij/zij veel vriendjes en vriendinnetjes heeft. Bij oudere kinderen praat ik meestal een tijdje met ouders en kind samen, en daarna met kind en met ouders apart. Zo kan ik een beeld van het kind schetsen en op basis daarvan zoek ik een geneesmiddel dat bij hem of haar aansluit.

Beroepsvereniging NVKH

Praktijk Soestdijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH, www.nvkh.nl) onder registratie nummer: 03-186.7

De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De NVKH heeft voor al haar leden voorzien in een collectieve aansluiting bij de door het Ministerie erkende geschillencommissie SCAG.

Huisbezoek

Wanneer een bezoek aan de praktijk om wat voor reden dan ook niet mogelijk is dan kan ik je thuis bezoeken. Voor huisbezoeken bereken ik een toeslag.

Tarieven & vergoedingen

Zie hier voor een overzicht van tarieven en vergoedingen.