Homeopathie en supplementen tijdens zwangerschap

Natuurlijk is de zwangerschap voor jou en je partner een heel bijzondere periode. Je wil in deze periode bewuste keuzes maken om je kindje de best mogelijke start te geven. Nu gaat de zwangerschap ook gepaard met hormonale veranderingen in je lichaam. Je lichaam zorgt voor de groei van je ongeboren kind wat regelmatig leidt tot een tekort aan voedingsstoffen en fysieke klachten.

Misselijkheid in de ochtend is een bekend en vaak draaglijk klacht, maar die kan soms extreme vormen aannemen. Ook op mentaal vlak kan je voor uitdagingen komen te staan. Denk aan de voorbereiding op het ouderschap, angst voor de baring en veranderingen in je relatie. Dit kan leiden tot stress, depressie of angsten tijdens en na de zwangerschap.

Een natuurlijk alternatief

Het kan daarom van belang zijn om het niveau van vitamines en mineralen in je lichaam te controleren en waar nodig aan te vullen. Denk hierbij aan het gebruik supplementen van foliumzuur, ijzer en vitamine B12 en D3. Voorkom in ieder geval onnodig gebruik van pijnstillers, antidepressiva of andere medicatie. Bij zwangerschapsklachten zoals vermoeidheid, jeuk,  verlaagde weerstand, blaasontstekingen, darmproblemen, onder- en overgewicht, maar ook angsten of sombere gevoelens biedt een behandeling op basis van homeopathie, kruiden en/of supplementen een natuurlijk en effectief alternatief. Zo verminder je klachten terwijl er over het algemeen geen of veel minder bijwerkingen zijn voor jou en je kind.

Het is dan ook niet verassend dat er een groeiend enthousiasme is onder verloskundigen, om vrouwen tijden hun zwangerschap te ondersteunen door middel van supplementen en homeopathische middelen. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21236745 )