Longklachten

De afgelopen twee jaren heb ik flink gekampt met longproblemen. Wat begon als een onschuldige verkoudheid ontaardde al snel in bronchiën die in de stress schoten, waardoor hevige benauwdheids klachten, als astma, ontstonden. De huisarts schreef Salbutamol (snelwerkend) en Budesonide (ontstekingsremmer) voor.  Een beginnende longontsteking verergerde de klachten nog meer. Ik had steeds meer pufjes nodig en het hielp maar mondjesmaat. Ook was ik er niet blij mee, maar wist op dat moment niet goed bij wie ik moest zijn, totdat ik las over Klassieke Homeopathie van Kristel.

Het voelde meteen goed en een afspraak was snel gemaakt.

Er volgde een uitvoerig kennismakingsgesprek en aan de hand daarvan kreeg ik homeopatische druppels voorgeschreven. Je kunt eerst een terugval krijgen voor herstel intreedt en dat gebeurde in alle hevigheid, bronchitus uit de kinderjaren stak de kop op in alle hevigheid. Ik wist bij tijd en wijle niet waar ik het zoeken moest, ook de pufjes boden geen soelaas meer, daar stopte ik mee. Ik moest het uithouden met mijzelf. Ten einde raad heb ik Kristel een paar keer gebeld en ze wist me steeds een hart onder de riem te steken en te bemoedigen. Het duurde ruim twee weken en daarna ging het geleidelijk aan bergopwaarts. Voor de benauwdheidsklachten begon ik aan Buteyko-ademhalingsoefeningen. Ze hebben allebei aan het herstel bijgedragen.

Ik heb het gevoel dat ik een oud, taai stuk omgewerkt heb.

Ook ben ik veel meer gaan wandelen.

Nu 10 maanden later voel ik mij beter en sterker dan in jaren daarvoor, ik ben niet meer benauwd geweest, gebruik geen pufjes meer en een eerste verkoudheid heeft zich normaal hersteld.

Ik ben Kristel enorm dankbaar dat ze de spijker zo goed op de kop heeft weten te slaan!

 

Jolanda